KÖP ett lagerbolag

När ni köper ett lagerbolag får ni ert nya organisationsnummer inom 2 timmar! Detta alternativ passar er som vill starta upp ett aktiebolag snabbt. 

HAR NI FRÅGOR ELLER VILL BESTÄLLA ETT LAGERBOLAG?

Ange era uppgifter nedan så återkommer vi inom kort. Vi återkommer med lagerstatus och beställningslänk.

VARFÖR LAGERBOLAG?

Om ni vill kunna starta upp ett aktiebolag snabbt, enkelt och utan tidigare historik, kunder eller verksamhet ska ni fundera på att köpa vad som kallas för ett lagerbolag. Denna form av aktiebolag innebär att bolaget redan är registrerat hos Bolagsverket av oss på Bolagsgrossisten. Vi säljer lagerbolag till marknadsledande priser så att ni nya ägare ska kunna starta verksamheten snabbt och enkelt utan något krångel eller väntetid.

Avveckla aktiebolag

KÖPA LAGERBOLAG

Ett lagerbolag är ett vilande aktiebolag som i förväg registrerats hos Bolagsverket, så att ni som köpare snabbt kan komma igång med din verksamhet. Lagerbolaget har redan tilldelats ett organisationsnummer, men har aldrig bedrivit någon verksamhet.

När du köper ett lagerbolag byter ni ut den sittande styrelsen och er nya tillträder. Uppgifterna hos bolagsverket ändras enligt köparens önskemål. Ni kan t.ex ändra namnet, verksamhetsbeskrivning och hur bolagsordningen ska utformas.

I samband med köp av ett lagerbolag får ni inom kort ert organisationsnummer, köpeavtal samt en generalfullmakt så att ni på dagen kan börja företräda bolaget.

HAR NI FRÅGOR?

MER OM LAGERBOLAG

Är ni inte i behov av ett bolag med historik men snabbt vill komma igång kan ett lagerbolag ge er stora fördelar.

Den största är då att man som ny ägare aldrig behöver ta hänsyn till tidigare kunder, projekt eller arbetare. När ni köper ett lagerbolag så har bolaget ett namn inte reflekterar kommande verksamhetens ambitioner. Istället kan man välja ett namn som passar aktiebolagets mål och inriktning.

Från start har aktiebolaget ett organisationsnummer så ni kan komma igång med att bygga upp bolaget redan innan namnbytet har gått igenom.  Handläggningstiden varierar men tar ungefär 2-4 veckor efter att man har gjort en ansökan. När ändringarna görs hos Bolagsverket registrerar man även bolagets nya styrelseledamöter som ska bestå av minst två personer varav en registreras som styrelseledamot och en som styrelsesuppleant.

Vid köpet så måste ni som nya ägare även lösa ut aktiekapitalet. Lagerbolagen har ett aktiekapital på 50 000 kronor alternativt 100 000 kronor och kan överföras redan efter två timmar. Efter att aktiekapitalet har utbetalats och registrerats och anmälan om ändringar har skickats in till Bolagsverket så tilldelas ni omgående en generalfullmakt. Denna fullmakt intygar att ni företräder bolag och har därför fulla rättigheter för att t.ex teckna avtal, öppna konton och som gör att ni snabbare kan komma igång med er nya verksamhet.

RING OSS

Vardagar 9-17
08-550 027 70

Stäng meny

Här kan ni enkelt beställa er offert.

Offerten är kostnadsfri och helt utan förbindelser.